B-SWIM

B-eau SWIM - ZWEMLESSEN

De zwemlessen van B-eau zijn onze core-business. Tim heeft reeds jarenlange ervaring in het geven van zwemlessen en legt de lat voor zichzelf vrij hoog.

Constante bijscholing en oog voor details zijn de troef van onze lesgever(s).

VISIE

Bij B-eau willen we kinderen niet snel snel leren zwemmen maar willen we kinderen vooral correct leren zwemmen. We spartelen niet in het water, we raken niet in paniek. Nee, de kinderen voelen zich gerust in het water en ervaren drijven en weerstand als een hulpmiddel. Wij realiseren ons dat deze methode een langere tijd in beslag kan nemen maar zien ook het rendement op langere termijn.

TIJDSCHEMA

Wij kiezen bewust voor kleine en heterogene groepen. Kinderen leren van elkaar, maar mogen niet teveel van niveau verschillen. Op deze manier worden ze steeds dat kleine tikkeltje meer uitgedaagd.

Wij kiezen voor groepjes van maximum 3 kindjes. Voor elke lessenreeks dienen de deelnemers getest te worden op niveau. Lessenreeksen bestaan uit 10 lessen en gaan (meestal) door op woensdag, zaterdag en zondag.

AANDACHTSPUNTEN

Bij B-eau hanteren we het principe van de "aquatische zwemstijl".

We letten hierbij op:

ADEMHALING

Kenmerk van aquatisch zwemmen is het onder water uitademen en slechts kortstondig inademen bij het maken van de armbeweging.

LICHAAMSPOSITIE (ifv weerstand)

We trachten bij de aquatische zwemstijl steeds horizontaal in het water te liggen. Zo verkleinen we de weerstand en verbeteren we de stuwing!

CORRECTE BEENBEWEGING

Gedaan met de "kikker-schaar-potlood"! Wij zwemmen direct technisch correct met de olifant en de muis of misschien wel de ridder en de prinses!!

OPBOUW

Zoals reeds eerder aangegeven is het een absolute must om aanvankelijk de lessen watergewenning (= BASISNIVEAU) te hebben doorlopen en/of via een testlesje aan te tonen dat men weldegelijk watergewend is. Dit vooral omdat er tijdens het aquatisch zwemmen verwacht wordt dat er steeds met het hoofd ONDER water wordt gezwommen.


Ter informatie vindt u hieronder de niveaugroepen waarin we wensen te werken.

Een degelijke en gestructureerde opbouw van de zwemstijl resulteert vaak in een betere en mooiere zwemslag.

Hierbij ligt de nadruk dus NIET op het snel leren zwemmen maar wel degelijk op het CORRECT LEREN ZWEMMEN!!

B-eau SWIM 2

B'eau ZWEMNIVEAU

Zwembeweging onder de knie krijgen...

Wanneer kinderen watergewend zijn en zich veilig in het water kunnen voortbewegen is het tijd om de zwembeweging aan te leren. We starten steeds met de beenbeweging (a) en nadien de armbeweging (b). Tot slot brengen we alles bij elkaar met de coördinatie (c).

B-eau SWIM 1

B'eau BASISNIVEAU

Watergewend zijn...

Jullie kinderen leren in de eerste plaats watergewend zijn. Dwz rustig in het water, veilig naar de kant. In deze lessen zullen de kinderen leren drijven en zichzelf redden in het water.

B-eau SWIM 3

B'eau TRAININGSNIVEAU

Verfijning van de zwemtechniek...

Hier en daar zien we kinderen zwemmen met enkele (kleine) foutjes in de zwembeweging. Ze blijven boven maar raken niet vooruit, hebben teveel weerstand of zwemmen met een "steekvoet". Na analyse worden de juiste oefeningen gegeven om deze zaken weg te werken en hen de perfecte techniek aan te leren.

B-eau SWIM - AQUAGYM

Sinds september 2019 geeft Lien Sels (bekend van Jummenas VZW) de aquagymlessen bij B-eau.
Lien is een gediplomeerde leerkracht lichamelijke opvoeding en heeft zich zinds enkele jaren in de aquagymsport verdiept. 

Sinds januari 2020 heeft dan 1 van de deelneemsters (Klaartje Steensels) de trend verder gezet en zodoende geeft zij de aquagymlessen op donderdag!

MAIL ons gerust als u ook aan 1 van de sessies wil deelnemen!

CONTACT DETAILS


Bosstraat 22,              2570 Duffel


contact@b-eau.be


Tel: 0476-447929

ABOUT


B-eau is een prachtige, beestige, leerrijke en plezierige locatie in Duffel.

Eigenaars Lynn en Tim zorgen voor een aangename sfeer tijdens jullie zwemlessen en/of (verjaardags)feestjes.

Copyright @ All Rights Reserved